Soppa med nudlar och krispiga grönsaker
  • Tid 30 min

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

4 (4 betyg)

Vegetarisk ramensoppa med morötter, broccoli och ägg

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 1 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 morötter, strimlade
  • 2 salladslök, strimlad
  • 100 g färska böngroddar
  • 0.5 broccoli (tunt slantad stjälk)
  • 4 ägg
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärningar. Stek äggen i några droppar olja tills vitan stelnat och gulan fortfarande är rinnig. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg nudlarna i buljongen och lyft upp dem med en pastaslev efter 3–4 min.

  3. 3

    Fördela nudlar och grönsaker i soppskålar. Häll på den kokande buljongen. Lägg på äggen. Strö ev över chiliflakes

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott med en skvätt sesamolja och rostad lök.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jeanette

    Mums!! Enkelt och nyttigt!