Glasnudlar med ägg
  • Tid 20 min

Glasnudlar med ägg

3.5 (2 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.

  3. 3

    Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.

  4. 4

    Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.

  5. 5

    Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar