Glasnudlar med ägg

Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morot, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2021-01-27

Snabblagat, gott, enkelt och mättande!

Glasnudlar med ägg
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morot, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Amanda

2021-01-27

Snabblagat, gott, enkelt och mättande!