Pad thai med tofu
  • Tid 30 min

Pad thai med tofu

3.56 (9 betyg)

ˮThailands nationalrättˮ är god, mättande och lite festlig.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • rapsolja, att steka i
  • 2 morötter
  • 4 salladslökar
  • 90 g böngroddar
Pad thai-sås:
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 stora lime, pressad saft
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk farinsocker
  • salt (eller fisksås), att smaka av med
Till servering:
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hackade jordnötter
  • finhackad röd chili
  • limeklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofun i 1 cm stora tärningar och vänd runt i majsmjölet.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Pad thai-sås:

  1. 1

    Häll alla ingredienser till såsen i en skål och rör om.

  2. 2

    Skala och grovriv morötterna. Strimla salladslöken. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs nudlar, morötter, salladslök och böngroddar ca 2 min.

  3. 3

    Tillsätt tofun och häll över såsen. Vänd runt och smaka av med salt eller fisksås. Servera med koriander och jordnötter och ev mer chili och lime.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tofu tål riktigt hög värme, så du behöver inte vara rädd att den blir bränd.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Josephine

    Jättegott och enkelt! Jag använde vetemjöl istället för majsmjöl, tillsatte lime efteråt när jag servera(sambon tycker ej om lime) och istället för jordnötter blev det cashewnötter(hitta inga osaltade jordnötter)