Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad
  • Tid 40 min

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

3.28 (25 betyg)

Ingefära, vitlök, mango chutney, koriander och så den härliga grillsmaken på de här fläskfärsbiffarna gör dem underbart .

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk mango chutney
  • 1 liten riven gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 dl mango chutney
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1.5 ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 150 g sugar snaps
  • 125 g kvartade rädisa
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till färsbiffarna. Forma 8 små biffar.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj i kallt vatten.

Nudelsallad

  1. 1

    Lägg koriander, mango chutney, vatten, ingefära, vitlök, olja, ättiksprit och salt i en bunke och mixa slät med en stavmixer, alternativt i en matberedare. Vänd runt nudlarna i dressingen och blanda med grovhackade jordnötter, sugar snaps och rädisor.

  2. 2

    Grilla biffarna på direkt glöd ca 4 min per sida. De ska vara genomstekta.

Till servering

  1. 1

    Servera biffarna med nudelsalladen.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna Karolina

    Supergott!!!

  • susanne

    biffarna ok men nudelsalladen föll inte familjen i smaken.

  • Hillevi

    Jättegott recept, men mycket smak. Imponerar på gäster etc

  • loka

    enkelt och fantastiskt gott. steka biffarna funkar lika bra som grilla. barnen tyckte jättemycket om det.