Nudelsallad med lax

Nudelsallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morot, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.

Nudelsallad med lax
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé, i portionsbitar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Nudelsallad:
  • 250 g risnudlar
  • 80 g rucola
  • 150 g tunt skivad salladslök
  • 100 g strimlade morot, gärna mini
  • 125 g små tomater
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk brunt farinsocker eller strösocker
  • 4 msk vatten

Nudelsallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Denna välkryddade, sötsyrliga nudelsalladen är speciellt god till grillad lax med smak av sesam. Fräscht och enkelt.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med salladen. Bryt nudlarna i bitar och tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten och låt rinna av. Varva nudlar och grönsaker i en skål. Blanda resten av ingredienserna till en sås och häll över.
  2. Pensla laxen med en blandning av soja och sesamolja. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur. Stek laxen tills den precis är genomstekt, 2-3 minuter per sida.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa Helene

2020-01-24

Wokade morötterna också och blandade ner de varma nudlarna tillsammans med såsen. Tog i salladslök och ytterst lite ruccola, inga tomater. Barnen (4 st, 9-15 år) tyckte alla om rätten.

JW

2016-01-02

Ett ok grundrecept med bra smaker - tycker dock man måste tweaka till det lite... Väljer att snabbt woka grönsaker och nudlar innan servering. Godare med en ljummen/varm rätt tycker jag. Hoppa tomater och rucola - känns mer italienskt än asiatiskt och tillför inget enligt mig. Ta gärna lite sockerärtor istället. Slutligen - skippa vattnet i "såsen" eftersom det snarare behövs mer tryck i smakerna, inte mindre.