
Asiatisk nudelsoppa med lax
Lax, pak choi, äggnudlar och shiitakesvamp gör den här asiatiska soppan matig. Ingefära, vitlök och chili ger den massor av smak. Servera gärna i små skålar med ätpinnar. Buljongen dricker man!
- 500 g laxfilé
- 0.5 tsk salt
- 1 pak choi
- 250 g äggnudlar
- 150 g shiitakesvamp, delad
- 2 salladslökar, tunt skivade
- 1 msk rostade sesamfrön
- Buljong:
- 1.5 liter vatten
- 30 g färsk ingefära, tunt strimlad
- 1 röd chili, tunt skivad
- 1 vitlöksklyfta, tunt skivad
- 3 umamibuljongtärningar
- 2 msk japansk soja
Gör så här
- Skär laxen i tärningar och salta. Plocka pak choibladen och dela de största på längden.
- Koka upp ingredienserna till buljongen. Lägg i nudlar, svamp och pak choi och låt koka ca 2 min. Dra kastrullen från värmen och lägg i laxbitarna och salladslöken. Låt stå ca 3 min, tills laxen är klar.
- Fördela soppan i fyra skålar och toppa med sesamfrön.
Tips

Koka nudlarna separat, spola dem kalla och lägg i soppan vid servering så riskerar de inte att bli överkokta.
Asiatisk nudelsoppa med lax
Lax, pak choi, äggnudlar och shiitakesvamp gör den här asiatiska soppan matig. Ingefära, vitlök och chili ger den massor av smak. Servera gärna i små skålar med ätpinnar. Buljongen dricker man!
Gör så här
- Skär laxen i tärningar och salta. Plocka pak choibladen och dela de största på längden.
- Koka upp ingredienserna till buljongen. Lägg i nudlar, svamp och pak choi och låt koka ca 2 min. Dra kastrullen från värmen och lägg i laxbitarna och salladslöken. Låt stå ca 3 min, tills laxen är klar.
- Fördela soppan i fyra skålar och toppa med sesamfrön.
Tips

Koka nudlarna separat, spola dem kalla och lägg i soppan vid servering så riskerar de inte att bli överkokta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-02
Bra grundrecept. Med lite fantasi och vad man har smakar det supergott. Färsk ingefära och vitlök i buljongen är ett måste.
2019-12-17
Enkelt och SUPERGOTT
2019-09-17
Jag adderade koriander och bytte ut shitaken till champinjoner. Lite fisksås och lime då kom de asiatiska smakerna fram. Wermicelli nudlar var bättre
2019-09-04
Det stod att den skulle vara smakrik, men den var smaklös, trots att jag adderade mer vitlök etc än receptet angav.
2019-09-04
Håller med om att detta dessvärre inte var särskilt gott. Var heller ej lätt att hitta den där svampen som skulle vara i.
2019-09-03
Tyvärr detta var inte så gott! 4 pers i familjen ratade denna rätt! Smaklöst, något saknades
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Stefan
2021-03-02
Bra grundrecept. Med lite fantasi och vad man har smakar det supergott. Färsk ingefära och vitlök i buljongen är ett måste.
Marianne
2019-12-17
Enkelt och SUPERGOTT
Bosse
2019-09-17
Jag adderade koriander och bytte ut shitaken till champinjoner. Lite fisksås och lime då kom de asiatiska smakerna fram. Wermicelli nudlar var bättre
Eva
2019-09-04
Det stod att den skulle vara smakrik, men den var smaklös, trots att jag adderade mer vitlök etc än receptet angav.
Eva
2019-09-04
Håller med om att detta dessvärre inte var särskilt gott. Var heller ej lätt att hitta den där svampen som skulle vara i.
Ann-Cathrin
2019-09-03
Tyvärr detta var inte så gott! 4 pers i familjen ratade denna rätt! Smaklöst, något saknades