Nudelsallad med apelsin och ingefära
  • Tid 40 min

Nudelsallad med apelsin och ingefära

4.09 (11 betyg)

Härlig nudelsallad med smak av apelsin, ingefära och chili.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
Marinerat tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofu i avlånga bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre.

  2. 2

    Tillaga nudlarna enligt anvisningpå förpackningen. Skölj med kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweetchili till en dressing.

  3. 3

    Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpannaoch stek spetten till fin färg . Salta ochpeppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut tofu till fläskkarré, det går lika bra.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Åsa! Tack för att du påpekade misstaget, det är nu ändrat till 0,75 dl! Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

  • Åsa

    Jättegott recept som kommer göras fler gånger. Men 0.75 g sweet chili känns väldigt lite ;)

  • Coop

    Hej Johan! Du har helt rätt, det hade smugit sig in lite fel i receptet. Det är nu ändrat. /Elsa, webbredaktör

  • Johan

    Jättegott, men tillsatte sockerärtor för lite mer krispighet. På bilden ser det även ut som det är salladslök i? Och under punkt 2 står det ättika, vilket inte finns i receptet.

Visa fler