Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Härlig nudelsallad med smak av apelsin, ingefära och chili.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Marinerat tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofu i avlånga bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisningpå förpackningen. Skölj med kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweetchili till en dressing.
  3. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök.
  4. Hetta upp olja i en stekpannaoch stek spetten till fin färg . Salta ochpeppra.

Tips

Byt ut tofu till fläskkarré, det går lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-11

Hej Annsofi! Jag tror att du tänker på det här receptet, det var med i kalendern 2020 :) https://www.coop.se/recept/nudelsallad-med-apelsin-ingefara-och-marinerad-tofu Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Annsofi

2021-05-07

Hej! Jag har ett snarlikt recept i förra årets kalender, februari 2020. Men där är 2 apelsiner med och salladen innehåller fileade apelsinbitar. Jag tycker det blir bättre. Varför har ni tagit bort det?

Coop

2019-02-13

Hej Åsa! Tack för att du påpekade misstaget, det är nu ändrat till 0,75 dl! Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Åsa

2019-02-09

Jättegott recept som kommer göras fler gånger. Men 0.75 g sweet chili känns väldigt lite ;)

Coop

2019-01-16

Hej Johan! Du har helt rätt, det hade smugit sig in lite fel i receptet. Det är nu ändrat. /Elsa, webbredaktör

Johan

2019-01-10

Jättegott, men tillsatte sockerärtor för lite mer krispighet. På bilden ser det även ut som det är salladslök i? Och under punkt 2 står det ättika, vilket inte finns i receptet.

Alexander

2017-08-27

Hallå! Jag ser ingen TÅFU när man väljer "Köp ingredienser"

Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.75 dl sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • Marinerat tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Härlig nudelsallad med smak av apelsin, ingefära och chili.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofu i avlånga bitar och vänd runt i marinaden och låt stå minst 20 min att marinera, gärna längre.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisningpå förpackningen. Skölj med kallt vatten. Blanda apelsin, ingefära, sweetchili till en dressing.
  3. Vänd runt dressingen med nudlar, vitkål och hälften av jordnötterna. Toppa med resten av jordnötterna, strimlad chili och salladslök.
  4. Hetta upp olja i en stekpannaoch stek spetten till fin färg . Salta ochpeppra.

Tips

Byt ut tofu till fläskkarré, det går lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-11

Hej Annsofi! Jag tror att du tänker på det här receptet, det var med i kalendern 2020 :) https://www.coop.se/recept/nudelsallad-med-apelsin-ingefara-och-marinerad-tofu Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Annsofi

2021-05-07

Hej! Jag har ett snarlikt recept i förra årets kalender, februari 2020. Men där är 2 apelsiner med och salladen innehåller fileade apelsinbitar. Jag tycker det blir bättre. Varför har ni tagit bort det?

Coop

2019-02-13

Hej Åsa! Tack för att du påpekade misstaget, det är nu ändrat till 0,75 dl! Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Åsa

2019-02-09

Jättegott recept som kommer göras fler gånger. Men 0.75 g sweet chili känns väldigt lite ;)

Coop

2019-01-16

Hej Johan! Du har helt rätt, det hade smugit sig in lite fel i receptet. Det är nu ändrat. /Elsa, webbredaktör

Johan

2019-01-10

Jättegott, men tillsatte sockerärtor för lite mer krispighet. På bilden ser det även ut som det är salladslök i? Och under punkt 2 står det ättika, vilket inte finns i receptet.

Alexander

2017-08-27

Hallå! Jag ser ingen TÅFU när man väljer "Köp ingredienser"

Liknande recept

Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)