Nudelsallad med apelsin och ingefära
Nudelsallad med apelsin och ingefära
  • Tid 40 min

Nudelsallad med apelsin och ingefära

4 (10 betyg)

Härlig nudelsallad med smak av apelsin, ingefära och chili.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g glasnudlar eller risnudlar
  • 1 apelsin (1 tsk finrivet skal och 1 dl pressad saft)
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.75 g sweet chilisås
  • 150 g vitkål, finstrimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, strimlad
Marinerat tofu
  • 400 g tofu
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Spett: Blanda soja, ingefära och vitlök. Skär tofu i avlånga bitar och vänd runt i marinaden ochlåt stå minst 20 min att marinera, gärna längre.

  2. 2

    Tillaga nudlarna enligt anvisningpå förpackningen. Skölj med kalltvatten.Blanda apelsin, ingefära, sweetchili och ättika till en dressing.

  3. 3

    Vändrunt dressingen med nudlar, vitkåloch hälften av jordnötterna. Toppamed resten av jordnötterna ochstrimlad chili.

  4. 4

    Hetta upp olja i en stekpannaoch stek spetten till fin färg . Salta ochpeppra.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut tofu till fläskkarré, det går lika bra.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Alexander

    Hallå! Jag ser ingen TÅFU när man väljer "Köp ingredienser"