Wok med sweet and sour-fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Lättlagad maträtt, med krispiga grönsaker, som är svår att misslyckas med.

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g strimlad fläskkött (sweet and sour-fläsk)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finskuren purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Konserverade eller djupfrysta grönsaker som t.ex.:
  • 100 g sockerärtor (eller efter smak)
  • 100 g majskorn (eller efter smak)
  • 150 g böngroddar (eller efter smak)
  • 200 g strimlade bambuskott (eller efter smak)
  • 200 g gröna bönor (eller efter smak)

Gör så här

  1. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Fräs köttet, hälften åt gången ca 3 minuter, under omröring och tag upp det ur pannan. Fräs lök och purjo i lite mer olja. Blanda ner köttet igen. Späd med vatten och tillsätt smulad buljongtärning, soja och smaka av. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Lägg i grönsaker mot slutet så att de blir varma.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttbullar i peperonata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hotch-potchsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g strimlad fläskkött (sweet and sour-fläsk)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finskuren purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Konserverade eller djupfrysta grönsaker som t.ex.:
  • 100 g sockerärtor (eller efter smak)
  • 100 g majskorn (eller efter smak)
  • 150 g böngroddar (eller efter smak)
  • 200 g strimlade bambuskott (eller efter smak)
  • 200 g gröna bönor (eller efter smak)

Wok med sweet and sour-fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Lättlagad maträtt, med krispiga grönsaker, som är svår att misslyckas med.

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Fräs köttet, hälften åt gången ca 3 minuter, under omröring och tag upp det ur pannan. Fräs lök och purjo i lite mer olja. Blanda ner köttet igen. Späd med vatten och tillsätt smulad buljongtärning, soja och smaka av. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Lägg i grönsaker mot slutet så att de blir varma.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lammfärssoppa med spiskummin och mejram

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga biffar i tomatsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Soppa med nudlar och färs

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttbullar i peperonata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Hotch-potchsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)