För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wok med sweet and sour-fläsk

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Lättlagad maträtt, med krispiga grönsaker, som är svår att misslyckas med.

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g strimlad fläskkött (sweet and sour-fläsk)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finskuren purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Konserverade eller djupfrysta grönsaker som t.ex.:
  • 100 g sockerärtor (eller efter smak)
  • 100 g majskorn (eller efter smak)
  • 150 g böngroddar (eller efter smak)
  • 200 g strimlade bambuskott (eller efter smak)
  • 200 g gröna bönor (eller efter smak)

Gör så här

  1. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Fräs köttet, hälften åt gången ca 3 minuter, under omröring och tag upp det ur pannan. Fräs lök och purjo i lite mer olja. Blanda ner köttet igen. Späd med vatten och tillsätt smulad buljongtärning, soja och smaka av. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Lägg i grönsaker mot slutet så att de blir varma.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Köttbullar i peperonata

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Grekisk hamburgare

(2)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Kassler med gratinerade tomater

(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g strimlad fläskkött (sweet and sour-fläsk)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finskuren purjolök
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk soja
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 krm salt (eller efter smak)
  • Konserverade eller djupfrysta grönsaker som t.ex.:
  • 100 g sockerärtor (eller efter smak)
  • 100 g majskorn (eller efter smak)
  • 150 g böngroddar (eller efter smak)
  • 200 g strimlade bambuskott (eller efter smak)
  • 200 g gröna bönor (eller efter smak)

Wok med sweet and sour-fläsk

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Lättlagad maträtt, med krispiga grönsaker, som är svår att misslyckas med.

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en wok eller en stor stekpanna. Fräs köttet, hälften åt gången ca 3 minuter, under omröring och tag upp det ur pannan. Fräs lök och purjo i lite mer olja. Blanda ner köttet igen. Späd med vatten och tillsätt smulad buljongtärning, soja och smaka av. Koka under lock på svag värme 15-20 minuter. Lägg i grönsaker mot slutet så att de blir varma.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Soppa med nudlar och färs

(13)

Kryddiga biffar i tomatsås

(14)

Köttbullar i peperonata

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Grekisk hamburgare

(2)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(6)

Kassler med gratinerade tomater

(5)