Wok med kyckling och nudlar

Wok med kyckling och nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

Thailändsk wok med stekt kyckling, äggnudlar och grönsaksmix. Smaksätt med fisksås, kokosmjölk, lime och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja, till stekning
  • 350 g strimlad kycklingfilé
  • 500 g frysta, tinade wokgrönsaker
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg nudlarna, eventuellt brutna till kortare bitar, i kokande vatten. Låt dem koka ca 1 minut och spola dem sedan med kallt vatten i ett durkslag.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn kycklingstrimlorna och grönsakerna under omrörning 10-15 minuter.
  3. Tillsätt currypasta och nudlar och woka ytterligare ett par minuter.
  4. Rör ner kycklingfond, fisksås, socker, lime och kokosmjölk. Hetta upp och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2022-01-29

Favoriträtt!

Ellen

2020-10-23

Inte så mycket smak men passar för barn som är lite kräsna. Ett ok grundrecept men kan spetsad till om man vill.

Mikael

2020-02-11

inte mycket att hurra för smakade bara äggnudlar.

Björn

2019-02-08

Klart godkänd Pad som Wok heter på Thai.

Sebastian

2014-02-28

Riktigt bra recept !

Johan

2013-01-08

Har alltid gillat Thaimat och detta är busenkelt att göra och smakar riktigt gott!helt klart 5 av 5

Wok med kyckling och nudlar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g äggnudlar
  • 1 msk olja, till stekning
  • 350 g strimlad kycklingfilé
  • 500 g frysta, tinade wokgrönsaker
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0.5 tsk salt

Wok med kyckling och nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(116)

Thailändsk wok med stekt kyckling, äggnudlar och grönsaksmix. Smaksätt med fisksås, kokosmjölk, lime och socker.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg nudlarna, eventuellt brutna till kortare bitar, i kokande vatten. Låt dem koka ca 1 minut och spola dem sedan med kallt vatten i ett durkslag.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Bryn kycklingstrimlorna och grönsakerna under omrörning 10-15 minuter.
  3. Tillsätt currypasta och nudlar och woka ytterligare ett par minuter.
  4. Rör ner kycklingfond, fisksås, socker, lime och kokosmjölk. Hetta upp och smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2022-01-29

Favoriträtt!

Ellen

2020-10-23

Inte så mycket smak men passar för barn som är lite kräsna. Ett ok grundrecept men kan spetsad till om man vill.

Mikael

2020-02-11

inte mycket att hurra för smakade bara äggnudlar.

Björn

2019-02-08

Klart godkänd Pad som Wok heter på Thai.

Sebastian

2014-02-28

Riktigt bra recept !

Johan

2013-01-08

Har alltid gillat Thaimat och detta är busenkelt att göra och smakar riktigt gott!helt klart 5 av 5