Kyckling med grönkålssallad
  • Tid 30 min

Kyckling med grönkålssallad

3.86 (7 betyg)

Stekt kycklingfilé med en fräsch sallad på grönkål och matvete.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
Grönkålssallad
  • 100 g grönkål, i bitar
  • 1 citron
  • 2 avokado, tärnade
  • 1 förpackning (à 400g) matvete, kokt
  • 40 g parmesan, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt och har fin stekyta.

Grönkålssallad:

  1. 1

    Finriv skalet av citronen (endast det gula) över grönkålsbladen och pressa över saften.

  2. 2

    Krama runt bladen med fingrarna så de mjuknar lite. Vänd runt med matvete och avokado. Smaka av med salt och peppar och riv över parmesan.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanna

    Jag stekte grönkålen i olja istället nån minut så den blev lite frasig, jättegod maträtt