Kyckling med grönkålssallad

Kyckling med grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Stekt kycklingfilé med en fräsch sallad på grönkål och matvete.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål, i bitar
  • 1 citron
  • 2 avokado, tärnade
  • 1 förpackning (à 400g) matvete, kokt
  • 40 g parmesan, riven

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt och har fin stekyta.

Grönkålssallad:

  1. Finriv skalet av citronen (endast det gula) över grönkålsbladen och pressa över saften.
  2. Krama runt bladen med fingrarna så de mjuknar lite. Vänd runt med matvete och avokado. Smaka av med salt och peppar och riv över parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-02-22

Jag stekte grönkålen i olja istället nån minut så den blev lite frasig, jättegod maträtt

Kyckling med grönkålssallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 kycklingfiléer
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grönkålssallad
  • 100 g grönkål, i bitar
  • 1 citron
  • 2 avokado, tärnade
  • 1 förpackning (à 400g) matvete, kokt
  • 40 g parmesan, riven

Kyckling med grönkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Stekt kycklingfilé med en fräsch sallad på grönkål och matvete.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt och har fin stekyta.

Grönkålssallad:

  1. Finriv skalet av citronen (endast det gula) över grönkålsbladen och pressa över saften.
  2. Krama runt bladen med fingrarna så de mjuknar lite. Vänd runt med matvete och avokado. Smaka av med salt och peppar och riv över parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanna

2017-02-22

Jag stekte grönkålen i olja istället nån minut så den blev lite frasig, jättegod maträtt