Kyckling- och nudelsoppa

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Mumsig het soppa på buljong och kyckling.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 morot, finstrimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 liter vatten
  • 50 g risnudlar
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Hacka och strimla alla grönsaker. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.
  2. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och låt koka ca 4 min .Tillsätt fisksåsen och skeda bort det skum som bildas av proteinet i kycklingen.
  3. Lägg ner grönsaker och nudlarna i soppan. Vänd runt ordentligt. Servera så fort nudlarna blivit mjuka. Toppa med färsk koriander.

Tips

Lime i klyftor kan serveras till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-10-16

Blev väldigt vattnig

Camilla

2019-03-05

Mums

Karin

2018-01-25

Roligt när barnen får laga mat

David

2017-02-05

Roligt när barnen sätter upp den här rätten som önskemat. :)

Matilda

2016-10-27

Så god! skippade morötterna pga allergi. Använde schalottenlök istället för salladslök. Tips är att strimla kålen tunt och istället för att lägga den i soppan så toppar man med den vid servering. Perfekt soppa nu till hösten

Kyckling- och nudelsoppa
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 morot, finstrimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 liter vatten
  • 50 g risnudlar
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander till servering

Kyckling- och nudelsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Mumsig het soppa på buljong och kyckling.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Hacka och strimla alla grönsaker. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.
  2. Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och låt koka ca 4 min .Tillsätt fisksåsen och skeda bort det skum som bildas av proteinet i kycklingen.
  3. Lägg ner grönsaker och nudlarna i soppan. Vänd runt ordentligt. Servera så fort nudlarna blivit mjuka. Toppa med färsk koriander.

Tips

Lime i klyftor kan serveras till.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-10-16

Blev väldigt vattnig

Camilla

2019-03-05

Mums

Karin

2018-01-25

Roligt när barnen får laga mat

David

2017-02-05

Roligt när barnen sätter upp den här rätten som önskemat. :)

Matilda

2016-10-27

Så god! skippade morötterna pga allergi. Använde schalottenlök istället för salladslök. Tips är att strimla kålen tunt och istället för att lägga den i soppan så toppar man med den vid servering. Perfekt soppa nu till hösten