Kyckling- och nudelsoppa
  • Tid 20 min

Kyckling- och nudelsoppa

3.8 (10 betyg)

Mumsig het soppa på buljong och kyckling.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 200 g vitkål, strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1.5 liter vatten
  • 50 g risnudlar
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk fisksås
  • 1 kruka färsk koriander till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i bitar. Hacka och strimla alla grönsaker. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.

  2. 2

    Lägg ner kycklingbitarna i buljongen och låt koka ca 4 min .Tillsätt fisksåsen och skeda bort det skum som bildas av proteinet i kycklingen.

  3. 3

    Lägg ner grönsaker och nudlarna i soppan. Vänd runt ordentligt. Servera så fort nudlarna blivit mjuka. Toppa med färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lime i klyftor kan serveras till.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Camilla

    Mums

  • Karin

    Roligt när barnen får laga mat

  • David

    Roligt när barnen sätter upp den här rätten som önskemat. :)

  • Matilda

    Så god! skippade morötterna pga allergi. Använde schalottenlök istället för salladslök. Tips är att strimla kålen tunt och istället för att lägga den i soppan så toppar man med den vid servering. Perfekt soppa nu till hösten