Asiatisk kålsallad med kyckling

Asiatisk kålsallad med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 450 g fryst kycklingfilé, tinade
  • 85 g snabbnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g färsk vitkål
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
  2. Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Vego tips! Byt ut kycklingen mot ett paket Hälsans kök Vegobitar, stek eller koka i buljong (blir väldigt möra bitar!) , jag tog 8dl vatten 1.5 grönsaksbuljongtärning och kokade i ca 20minuter. Sista stunden utan lock för att koka bort vattnet. Skvätt i lite Sesamolja i salladen och eventuellt lite chili eller chiliflakes. 👌

Elisabeth

2020-08-05

Använd även buljongen så kan denna rätt serveras som en soppa. Kan även rekommendera några droppar fisksås i och även rostade eller salta jordnötter om man inte har nudlar som crunch.

Annika

2020-05-19

Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.

Susanne

2020-05-17

Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.

Asiatisk kålsallad med kyckling
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 450 g fryst kycklingfilé, tinade
  • 85 g snabbnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g färsk vitkål
  • 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Asiatisk kålsallad med kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
  2. Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
  3. Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2021-04-19

Vego tips! Byt ut kycklingen mot ett paket Hälsans kök Vegobitar, stek eller koka i buljong (blir väldigt möra bitar!) , jag tog 8dl vatten 1.5 grönsaksbuljongtärning och kokade i ca 20minuter. Sista stunden utan lock för att koka bort vattnet. Skvätt i lite Sesamolja i salladen och eventuellt lite chili eller chiliflakes. 👌

Elisabeth

2020-08-05

Använd även buljongen så kan denna rätt serveras som en soppa. Kan även rekommendera några droppar fisksås i och även rostade eller salta jordnötter om man inte har nudlar som crunch.

Annika

2020-05-19

Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.

Susanne

2020-05-17

Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.