

Asiatisk kålsallad med kyckling
Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.
- 1 liter vatten
- 2 kycklingbuljongtärningar
- 450 g fryst kycklingfilé, tinade
- 85 g snabbnudlar
- 2 msk japansk soja
- 500 g färsk vitkål
- 1 kruka färsk koriander (stjälk och blad)
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 2 salladslökar, tunt skivade
Gör så här
- Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
- Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
- Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.
Asiatisk kålsallad med kyckling
Fräsch och somrig sallad med färsk vitkål, koriander och kycklingfileér som är kokta i buljong. Salladen smaksätts med lime och toppas med crunchiga soja-nudlar.
Gör så här
- Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna och låt koka ca 50 min under lock. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
- Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
- Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med koriander, limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och salladslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-04-19
Vego tips! Byt ut kycklingen mot ett paket Hälsans kök Vegobitar, stek eller koka i buljong (blir väldigt möra bitar!) , jag tog 8dl vatten 1.5 grönsaksbuljongtärning och kokade i ca 20minuter. Sista stunden utan lock för att koka bort vattnet. Skvätt i lite Sesamolja i salladen och eventuellt lite chili eller chiliflakes. 👌
2020-08-05
Använd även buljongen så kan denna rätt serveras som en soppa. Kan även rekommendera några droppar fisksås i och även rostade eller salta jordnötter om man inte har nudlar som crunch.
2020-05-19
Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.
2020-05-17
Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anna
2021-04-19
Vego tips! Byt ut kycklingen mot ett paket Hälsans kök Vegobitar, stek eller koka i buljong (blir väldigt möra bitar!) , jag tog 8dl vatten 1.5 grönsaksbuljongtärning och kokade i ca 20minuter. Sista stunden utan lock för att koka bort vattnet. Skvätt i lite Sesamolja i salladen och eventuellt lite chili eller chiliflakes. 👌
Elisabeth
2020-08-05
Använd även buljongen så kan denna rätt serveras som en soppa. Kan även rekommendera några droppar fisksås i och även rostade eller salta jordnötter om man inte har nudlar som crunch.
Annika
2020-05-19
Riktigt gott och fräscht! Kommer absolut att göra den igen. Kändes nyttigt.
Susanne
2020-05-17
Jättegod smak! Serverade med inlagd ingefära och sötsur sås. Lite jobbigt att tugga vitkålen men jag lagar gärna det här igen.