Wok med kräftstjärtar
Wok med kräftstjärtar
  • Tid 25 min

Wok med kräftstjärtar

4.38 (8 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 360 g kräftstjärt på burk, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk neutral olja
  • 125 g nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl cashewnötter
Wok-sås
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär vitkål, broccoli och rödlök i mindre bitar. Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

  2. 2

    Blanda kräftstjärtarna med vitlök och sambal oelek och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek kräftstjärtarna hastigt i olja på hög värme ca 20 sek, ställ åt sidan.

  3. 3

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna.

  4. 4

    Stek grönsakerna tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera med torrostade nötter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Pernilla

    Mycket gott!