Pad thai från havet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabb pad thai med fisksås, risnudlar, vitkål och crabsticks. Vårt recept är en enkel variant av den klassiska thailändska rätten som ofta serveras med räkor eller kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g risnudlar
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 200 g surimisticks
  • 1 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (stjälk och blad)

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Fräs kål, morot och vitlök i olja i en stor stek- eller wokpanna.
  2. Häll på fisksås, soja och socker. Strimla isär surimisticksen. Vänd ner nudlar och surimisticks i pannan.
  3. Dra allt åt sidan i pannan och häll i lite mer olja. Vispa lätt upp äggen och stek i oljan, rör om innan ägget stelnat helt och vänd runt med nudlarna. Smaka av med limesaft och salt. Toppa med koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titapa

2021-10-06

Inte äkta thaimat

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g risnudlar
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 200 g surimisticks
  • 1 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (stjälk och blad)

Pad thai från havet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Snabb pad thai med fisksås, risnudlar, vitkål och crabsticks. Vårt recept är en enkel variant av den klassiska thailändska rätten som ofta serveras med räkor eller kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Fräs kål, morot och vitlök i olja i en stor stek- eller wokpanna.
  2. Häll på fisksås, soja och socker. Strimla isär surimisticksen. Vänd ner nudlar och surimisticks i pannan.
  3. Dra allt åt sidan i pannan och häll i lite mer olja. Vispa lätt upp äggen och stek i oljan, rör om innan ägget stelnat helt och vänd runt med nudlarna. Smaka av med limesaft och salt. Toppa med koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Titapa

2021-10-06

Inte äkta thaimat

Liknande recept

Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(94)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)