Pad thai från havet

Pad thai från havet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Snabb pad thai med fisksås, risnudlar, vitkål och crabsticks. Vårt recept är en enkel variant av den klassiska thailändska rätten som ofta serveras med räkor eller kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 200 g risnudlar
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 2 morot, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 200 g surimisticks
  • 1 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (stjälk och blad)

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Fräs kål, morot och vitlök i olja i en stor stek- eller wokpanna.
  2. Häll på fisksås, soja och socker. Strimla isär surimisticksen. Vänd ner nudlar och surimisticks i pannan.
  3. Dra allt åt sidan i pannan och häll i lite mer olja. Vispa lätt upp äggen och stek i oljan, rör om innan ägget stelnat helt och vänd runt med nudlarna. Smaka av med limesaft och salt. Toppa med koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-16

Kul att höra, Camilla!

Camilla

2022-06-15

Supergott o lättlagat

Checkbox Coop

2022-06-03

Bra tips, Inger! Kul att du gillar rätten!

Inger

2022-06-02

Goda smaker! Spädde på med lite sesamolja också, och lite chili. Då jag inte hade lime hemma funkade det hyggligt med vanlig citron.

Anna-Kristina

2022-02-09

Det står ju "en enkel variant. Dom gör inte gällande att det skulle vara "äkta thaimat" .

Titapa

2021-10-06

Inte äkta thaimat

Pad thai från havet
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g risnudlar
  • 150 g vitkål, strimlad
  • 2 morot, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk neutral olja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 200 g surimisticks
  • 1 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (stjälk och blad)

Pad thai från havet

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Snabb pad thai med fisksås, risnudlar, vitkål och crabsticks. Vårt recept är en enkel variant av den klassiska thailändska rätten som ofta serveras med räkor eller kyckling.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Fräs kål, morot och vitlök i olja i en stor stek- eller wokpanna.
  2. Häll på fisksås, soja och socker. Strimla isär surimisticksen. Vänd ner nudlar och surimisticks i pannan.
  3. Dra allt åt sidan i pannan och häll i lite mer olja. Vispa lätt upp äggen och stek i oljan, rör om innan ägget stelnat helt och vänd runt med nudlarna. Smaka av med limesaft och salt. Toppa med koriander vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-16

Kul att höra, Camilla!

Camilla

2022-06-15

Supergott o lättlagat

Checkbox Coop

2022-06-03

Bra tips, Inger! Kul att du gillar rätten!

Inger

2022-06-02

Goda smaker! Spädde på med lite sesamolja också, och lite chili. Då jag inte hade lime hemma funkade det hyggligt med vanlig citron.

Anna-Kristina

2022-02-09

Det står ju "en enkel variant. Dom gör inte gällande att det skulle vara "äkta thaimat" .

Titapa

2021-10-06

Inte äkta thaimat