Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon
  • Tid 35 min

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

4.67 (3 betyg)

Sött, salt och syrligt. En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g glasnudlar
  • olja
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 lime, pressade saft ev mer
  • 1 msk finriven ingefära, ev mer
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 12 små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g tärnad vattenmelon
  • 2 tärnade avokado
  • 150 g finstrimlade sockerärtor
  • 0.5 strimlad isbergssalladshuvud
  • 3 strimlade salladslökar, ev mer
  • 1 strimlad röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Vänd ihop med olja i en bunke. Smaksätt nudlarna med soja, sesamolja, limesaft, ingefära, vitlök, sesamfrön och nhackade korianderstjälkar.

  2. 2

    Dra bort muskeln på sidan av musslorna. Hetta upp en panna. Stek ca 1 min per sida. Musslorna ska vara råa i mitten. Salta.

  3. 3

    Vänd runt melon, avokado, sockerärtor, sallad, salladslök och chili med nudlarna. Lägg nudelsalladen på ett serveringsfat och toppa med korianderblad och pilgrimsmusslorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sött, salt och syrligt! En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • magnus.eriksson@lnu.se

    ser gott ut!