Wok med biff, lime, chili och vitlök
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Medel

Wok med biff, lime, chili och vitlök

2.88 (57 betyg)

Färgsprakande wok med nudlar.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 strimlade morötter
  • 1 strimlad rödlök
  • 1 strimlad röd chilifrukt
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 skivade vitlöksklyfta
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 lime
Till servering:
  • 200 g nudlar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Värm en wokpanna med hälften av oljan. Stek morot, lök, chili, ingefära och vitlök i 3 minuter. Lyft bort grönsakerna ur pannan så länge.

  3. 3

    Hetta upp wokpannan igen med resten av oljan och stek biffen med salt och peppar. Stek köttet i omgångar om woken är av mindre storlek.

  4. 4

    Blanda kött och grönsaker i woken och pressa över limesaft. Vänd ner nudlarna i woken och servera direkt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera woken med ris och lägg gärna till mer grönsaker!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mikael

    Jag brukar göra den på sojastrimlor istället för lövbiff, och chalottenlök istället för lök, samt toppa av med lite tamari eller ostronsås på slutet för extra arom. Blir finfint.

  • 😅Stefan

    Wok

  • Annica

    Ser enkelt och gott ut, ska testa!