Dillkött
  • Tid 90 min

Dillkött

3.44 (18 betyg)

Välj lamm eller kalv och gör en såsig middag med kokt potatis och purjolök.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g tärnat, benfritt lammkött
  • 1.5 tsk salt per liter vatten
  • 1 liten ansad purjolök, skuren i bitar
  • 1 morot, skuren i bitar
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 dillkvistar
Till dillsås:
  • 6 dl buljong från koket
  • 1.5 msk ljus redning
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1.5 tsk ättiksprit (12 %)
Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 200 g kokta morötter
  • 200 g kokt purjolök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg köttbitarna i en kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp, skumma noga och och lägg i grönsakerna samt kryddor och dillstjälkar.

  2. 2

    Sjud under lock tills köttet känns mört, cirka 1 timme. Tag upp köttet i en skål och håll varmt. Sila upp 6 deciliter buljong i en kastrull, koka upp och red av till en lätt simmig sås.

  3. 3

    Vispa ihop grädde och äggulor och rör ner i såsen som absolut inte får koka sedan. Smaksätt med ättikssprit och dill, blanda med köttet och servera med potatis och grönsaker.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Iréne: Någon form av nötkött, t ex högrev funkar bra. Lycka till!

  • Iréne

    Vilket kött byter jag till om jag ej vill använda lamm ?

  • Bengt Lundberg

    Mycket gott och mättande