Pulled pork i hamburgerbröd

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Temperaturen och tiden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

Tillagningstid: 20 min + 5 timmar i ugnen
6 portioner
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2.5 dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.
  3. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2021-05-22

Jättegod smaksättning! Vi brukar använda det i tortillas istället med valfria tillbehör!

Lisbeth

2020-01-18

Om du gillar saftiga hamburgare är detta snäppet godare.

Emma

2017-03-05

Härligt, enkelt recept! Kan varieras med olika kryddor och såser. Använd helst grishals på ben. Idag testar jag med five spice och teriyakisås.

Pulled pork i hamburgerbröd
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2.5 dl barbecuesås
  • Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
  • Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Temperaturen och tiden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

Tillagningstid: 20 min + 5 timmar i ugnen
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.
  2. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.
  3. Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.
  4. Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2021-05-22

Jättegod smaksättning! Vi brukar använda det i tortillas istället med valfria tillbehör!

Lisbeth

2020-01-18

Om du gillar saftiga hamburgare är detta snäppet godare.

Emma

2017-03-05

Härligt, enkelt recept! Kan varieras med olika kryddor och såser. Använd helst grishals på ben. Idag testar jag med five spice och teriyakisås.