Pulled pork i hamburgerbröd
  • Tid 20 min + 5 timmar i ugnen

Pulled pork i hamburgerbröd

4.83 (6 betyg)

Temperaturen och tiden är hemligheten bakom det här otroligt saftiga köttet.

  • Tillagningstid 20 min + 5 timmar i ugnen
  • Ingredienser 12

Ingredienser

6 portioner
  • 1.5 kg fläskkarré i bit
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 2.5 dl barbecuesås
Kryddblandning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.5 msk rörsocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald koriander
Till servering
  • hamburgerbröd, rucola, surkåls-slaw och rostad lök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 130°. Mortla ihop alla ingredienser till kryddblandningen. Gnid in hela köttbiten med kryddorna.

  2. 2

    Lägg köttet i en gjutjärnsgryta eller en ugnsform. Fördela lök och vitlök runt om köttet och vänd runt allt i barbecuesås.

  3. 3

    Sätt på locket på grytan eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 5 timmar.

  4. 4

    Ta ut köttet ur ugnen och dra sönder det med två gafflar. Det ska vara mört och trådigt. Fyll bröden med kött, slaw, rucola och rostad lök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emma

    Härligt, enkelt recept! Kan varieras med olika kryddor och såser. Använd helst grishals på ben. Idag testar jag med five spice och teriyakisås.