Docentens dillpasta
  • Tid 15 min

Docentens dillpasta

4.5 (6 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk gnocchi
  • 200 g rimmat fläsk, ev lättrökt
  • 1.5 dl gröna urkärnade oliver
  • 3 dl grädde
  • 3 dl hackad dill
  • 1 msk svartpepparkorn
  • 4 äggulor
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på en stor kastrull med saltat pastavatten. Strimla fläsket och grovhacka oliverna. Stek fläsket knaprigt i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. 2

    Låt grädden koka ihop något i en större kastrull samtidigt som gnocchin kokar enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, häll ner gnocchin i grädden och dra från värmen.

  3. 3

    Hacka dillen och mortla pepparkornen. Vänd ner fläsk, oliver, äggulor, dill och peppar i gnocchin. Rör om och smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att använda vanlig pasta, t ex snäckor eller penne, istället för gnocchi.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Dan

    Mycket uppskattad av mina barn, 2,5 och 1år!

  • Cecilia

    God vardagsrätt som går snabbt att laga