Vita bönbullar med brynt smör
  • Tid 30 min

Vita bönbullar med brynt smör

4.33 (6 betyg)

Bönbullar med klassiska tillbehör

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olja (till stekning)
Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
  • 50 g smör, brynt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.

  2. 2

    Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.

  3. 3

    Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.

  4. 4

    Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar