Vita bönbullar med brynt smör

Vita bönbullar med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
  • 50 g smör, brynt

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  2. Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
  4. Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2020-08-23

Suveränt gott och vegetabiliskt proteinrikt. Alla i familjen älskade bullarna. Vi gjorde egna rårörda lingon (köpte frysta lingon 225g och ringlade över 0,5-1 msk Agavesirap (naturligt sötningsmedel). Och fräste broccolin i vitlök istället för kokade.

Sofie

2020-05-11

Kan man byta mandelmjöl mot ett billigare alternativ? Jag tänker typ kikärtsmjöl, havremjöl eller bovetemjöl?

Vita bönbullar med brynt smör
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 gul lök, finhackad eller grovriven
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
  • 50 g smör, brynt

Vita bönbullar med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk, ägg och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  2. Stek bönbullarna i olja och smör i en stekpanna till fin yta, sänk värmen och stek ytterligare 3 min.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min.
  4. Servera bönbullarna med potatis, broccoli, rårörda lingon och brynt smör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie Charlotta

2020-08-23

Suveränt gott och vegetabiliskt proteinrikt. Alla i familjen älskade bullarna. Vi gjorde egna rårörda lingon (köpte frysta lingon 225g och ringlade över 0,5-1 msk Agavesirap (naturligt sötningsmedel). Och fräste broccolin i vitlök istället för kokade.

Sofie

2020-05-11

Kan man byta mandelmjöl mot ett billigare alternativ? Jag tänker typ kikärtsmjöl, havremjöl eller bovetemjöl?