Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En underbar fisksoppa med en bas av goda rotfrukter.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • peppar
  • 500 g fisk, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
  • färsk pepparrot, riven
  • krutonger

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.
  4. Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

Krutonger:

  1. Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och ev vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela på en plåt. Rosta gyllene i ugnen på 225°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Ann-Sofie. Fisken ska inte stekas innan :) Mvh Maja, redaktör

Ann-Sofie

2020-10-24

Är torsken stekt innan, ser så ut på bilden?

Maria

2018-11-27

Den hamnar bland mina favoriter.

Rebecca

2017-02-02

Krämig o god soppa! Mycket grönsaker som blir en god bas.

Emelie

2016-11-30

God soppa :)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • peppar
  • 500 g fisk, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
  • färsk pepparrot, riven
  • krutonger

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En underbar fisksoppa med en bas av goda rotfrukter.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.
  4. Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

Krutonger:

  1. Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och ev vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela på en plåt. Rosta gyllene i ugnen på 225°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-30

Hej Ann-Sofie. Fisken ska inte stekas innan :) Mvh Maja, redaktör

Ann-Sofie

2020-10-24

Är torsken stekt innan, ser så ut på bilden?

Maria

2018-11-27

Den hamnar bland mina favoriter.

Rebecca

2017-02-02

Krämig o god soppa! Mycket grönsaker som blir en god bas.

Emelie

2016-11-30

God soppa :)