Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger
  • Tid 25 min

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

3.5 (14 betyg)

En underbar fisksoppa med en bas av goda rotfrukter.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 500 g fisk, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 3 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
  • färsk pepparrot, riven
  • krutonger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.

  2. 2

    Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.

  4. 4

    Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

Krutonger:

  1. 1

    Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och ev vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela på en plåt. Rosta gyllene i ugnen på 225°.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Krämig o god soppa! Mycket grönsaker som blir en god bas.

  • Emelie

    God soppa :)