Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • Fiskpinnar
  • 600 g fisk, t ex rödspetta
  • 0.5 dl vetemjöl eller mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 50 g smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Picklad sallad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • salt och peppar
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

Fiskpinnar:

  1. Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
  2. Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

Sallad:

  1. Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsa

2020-10-04

Hehe är det bara Rolf som får veta hur mycket ättika det ska vara 😂

Checkbox Coop

2018-05-21

Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)

Rolf

2018-05-12

Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.

Cecilia

2017-03-28

Uppskattat av hela familjen!

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • Fiskpinnar
  • 600 g fisk, t ex rödspetta
  • 0.5 dl vetemjöl eller mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd, gärna panko
  • 50 g smör
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • Picklad sallad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljummet vatten
  • 3 tomater
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • salt och peppar
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)

Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

Fiskpinnar:

  1. Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
  2. Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

Sallad:

  1. Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elsa

2020-10-04

Hehe är det bara Rolf som får veta hur mycket ättika det ska vara 😂

Checkbox Coop

2018-05-21

Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)

Rolf

2018-05-12

Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.

Cecilia

2017-03-28

Uppskattat av hela familjen!