
Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad
Betyg (1-5):
Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g potatis
- 300 g jordärtskocka
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- salt
- Fiskpinnar
- 600 g fisk, t ex rödspetta
- 0.5 dl vetemjöl eller mandelmjöl
- 1 ägg
- 2 dl ströbröd, gärna panko
- 50 g smör
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- Picklad sallad
- 1 dl strösocker
- 2 dl ljummet vatten
- 3 tomater
- 0.5 gurka
- 0.5 rödlök
- salt och peppar
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
Gör så här
- Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.
Fiskpinnar:
- Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
- Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.
Sallad:
- Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.
Fiskpinnar med mumsigt mos och picklad sallad
Betyg (1-5):
Hemgjorda eller fiskade i frysdisken; oavsett vad du väljer är de här tillbehören supergoda till.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.
Fiskpinnar:
- Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.
- Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.
Sallad:
- Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-04
Hehe är det bara Rolf som får veta hur mycket ättika det ska vara 😂
2018-05-21
Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)
2018-05-12
Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.
2017-03-28
Uppskattat av hela familjen!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Elsa
2020-10-04
Hehe är det bara Rolf som får veta hur mycket ättika det ska vara 😂
2018-05-21
Till Rolf: det ska vara 0,5 dl ättika. Lycka till! :)
Rolf
2018-05-12
Saknar mängden ättiksprit i den picklade salladen.
Cecilia
2017-03-28
Uppskattat av hela familjen!