Torskburgare med hemgjord dressing
  • Tid 30 min

Torskburgare med hemgjord dressing

3.74 (19 betyg)

Krispig, panerad torsk i en hamburgare! På den en krämig och samtidigt lite krispig dressing med hackad smörgåsgurka.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 msk smör
Dressing:
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa fisken hastigt i matberedare till en fiskfärs eller hacka fint med vass kniv. Blanda med ägg, salt och peppar.

  2. 2

    Forma till fyra biffar och vänd runt i panko ströbröd. Stek i smör tills de är genomstekta med fin färg, ca 6 min.

  3. 3

    Blanda gräddfil, majonnäs, hackad gurka och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med burgare, sallad, rädisor, ev dill och dressing.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catharina

    Jätte gott! Läste Niklas omdöme och blandade i nästan en msk potatismjöl vilket fick burgarna att hålla ihop

  • Kristina

    Kanongod! Om man använder tinad fryst fisk måste MA pressa vätskan ur fisken innan man kör den i mixern. Själv blandade jag lite riven parmesan i pankon. Gott

  • Niklas

    Jag tyckte fiskburgaren var svår att göra. Fisken var mycket blöt så den höll inte ihop. Jag tog i extra ägg och även lite mjöl. Tillslut lade jag färsen i ett durkslag och pressade ut vattnet. Då gick det att forma burgarna. Även om det tog tid för mig så blev det väldigt gott. Jag uppskattade dressingen. Jag skulle behövt mer instruktioner för att göra själva burgaren.