Torskburgare med hemgjord dressing

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Krispig, panerad torsk i en hamburgare! På den en krämig och samtidigt lite krispig dressing med hackad smörgåsgurka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • dill

Gör så här

  1. Mixa fisken hastigt i matberedare till en fiskfärs eller hacka fint med vass kniv. Blanda med ägg, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och vänd runt i panko ströbröd. Stek i smör tills de är genomstekta med fin färg, ca 6 min.
  3. Blanda gräddfil, majonnäs, hackad gurka och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med burgare, sallad, rädisor, ev dill och dressing.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Ingela, det hade visst blivit tokigt! Nu har vi ändrat :)

Ingela

2021-12-21

Är det rätt att det ska vara 3 dl hackad smörgåsgurka i dressingen? Det verkar mycket. Hade i 1 dl och tyckte det var tillräckligt.

Catharina

2017-04-22

Jätte gott! Läste Niklas omdöme och blandade i nästan en msk potatismjöl vilket fick burgarna att hålla ihop

Kristina

2017-04-22

Kanongod! Om man använder tinad fryst fisk måste MA pressa vätskan ur fisken innan man kör den i mixern. Själv blandade jag lite riven parmesan i pankon. Gott

Niklas

2017-03-09

Jag tyckte fiskburgaren var svår att göra. Fisken var mycket blöt så den höll inte ihop. Jag tog i extra ägg och även lite mjöl. Tillslut lade jag färsen i ett durkslag och pressade ut vattnet. Då gick det att forma burgarna. Även om det tog tid för mig så blev det väldigt gott. Jag uppskattade dressingen. Jag skulle behövt mer instruktioner för att göra själva burgaren.

Torskburgare med hemgjord dressing
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 2 dl panko ströbröd
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 0.5 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 6 rädisor, tunt skivade
  • dill

Torskburgare med hemgjord dressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Krispig, panerad torsk i en hamburgare! På den en krämig och samtidigt lite krispig dressing med hackad smörgåsgurka.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa fisken hastigt i matberedare till en fiskfärs eller hacka fint med vass kniv. Blanda med ägg, salt och peppar.
  2. Forma till fyra biffar och vänd runt i panko ströbröd. Stek i smör tills de är genomstekta med fin färg, ca 6 min.
  3. Blanda gräddfil, majonnäs, hackad gurka och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med burgare, sallad, rädisor, ev dill och dressing.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Ingela, det hade visst blivit tokigt! Nu har vi ändrat :)

Ingela

2021-12-21

Är det rätt att det ska vara 3 dl hackad smörgåsgurka i dressingen? Det verkar mycket. Hade i 1 dl och tyckte det var tillräckligt.

Catharina

2017-04-22

Jätte gott! Läste Niklas omdöme och blandade i nästan en msk potatismjöl vilket fick burgarna att hålla ihop

Kristina

2017-04-22

Kanongod! Om man använder tinad fryst fisk måste MA pressa vätskan ur fisken innan man kör den i mixern. Själv blandade jag lite riven parmesan i pankon. Gott

Niklas

2017-03-09

Jag tyckte fiskburgaren var svår att göra. Fisken var mycket blöt så den höll inte ihop. Jag tog i extra ägg och även lite mjöl. Tillslut lade jag färsen i ett durkslag och pressade ut vattnet. Då gick det att forma burgarna. Även om det tog tid för mig så blev det väldigt gott. Jag uppskattade dressingen. Jag skulle behövt mer instruktioner för att göra själva burgaren.