Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
3.1 (96 betyg)

Få en fängslande god avsluning på måltiden med en pannacotta.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig. <br>Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften. <br>Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma. <br>Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Chokladpannacotta med lingon

(18)

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Cheesecakesviss

(6)
8 st
  • Pannacotta:
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 120 g hackad vit choklad
  • Hjortrongelé:
  • 2 gelatinblad
  • 350 g hjortron
  • 7 msk socker

Vit chokladpannacotta med hjortron

Betyg (1-5):
3.1 (96 betyg)

Få en fängslande god avsluning på måltiden med en pannacotta.

Tillagningstid: 4 timmar 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Pannacotta

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Tillsätt choklad och gelatin, rör tills det löst sig. <br>Häll upp i fyra portionsformar eller glas. (Pannacottan på bilden är gjord med hjälp av en så kallad ut-stickare). Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten.

Hjortrongelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Koka upp hjortronen med sockret. Sila. Rör ner de urkramade gelatinbladen i den varma hjortronsaften. <br>Låt svalna något innan du häller ett tunt lager över pannacottan. Kan förberedas dagen innan.

Marinerade hjortron

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med hjortronen. Rör ner florsockret i hjortronen till önskad sötma. <br>Hjortronen blir bäst om de får dra över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

Chokladpannacotta med lingon

(18)

Rulltårta med vit choklad, hallon och björnbär

(114)

Muffins med blåbär och vit choklad

(16)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Dalkullans smultronkorg

(14)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Cheesecakesviss

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies