Smulpaj med blåbär och vit choklad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Smulpaj med blåbär och vit choklad

3.53 (19 betyg)

Smulpaj är svensk sommar. Min favorit har en twist med vit choklad. Ljuvligt!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

8 portioner
  • 450 g frysta blåbär
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g hackad vit choklad
Smuldeg
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör i tärningar
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • vaniljglass eller vispad grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med vit choklad.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark. Servera varm, med glass eller vispad grädde.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Claes

    Denna är nu min standardefterätt vid bjudningar. Tycker att 1/2 tsk salt är helt ok. Ett folieark över pajen de första 20 minuterna gör att chokladen klarar sig utan brännas. 175 gr C tycker jag räcker.

  • Amanda

    God paj men salt vilket var gott men ta lite mindre än 1/2 tsk salt. Vi la den vita chokladen under smulorna för att inte bränna den men då blandade den sig bara med blåbären och man kände inte av den så mycket. Nästa gång lägger jag den ovanpå och ett folieark ist!

  • Jenny

    Pajen blev riktigt salt. Tips: uteslut det helt!