
Smulpaj med blåbär och vit choklad
Smulpaj är svensk sommar. Min favorit har en twist med vit choklad. Ljuvligt!
- 450 g frysta blåbär
- 2 msk potatismjöl
- 2 msk strösocker
- 100 g hackad vit choklad
- Smuldeg
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 150 g smör i tärningar
- 2 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- vaniljglass eller vispad grädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med vit choklad.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark. Servera varm, med glass eller vispad grädde.
Smulpaj med blåbär och vit choklad
Smulpaj är svensk sommar. Min favorit har en twist med vit choklad. Ljuvligt!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Blanda blåbär, potatismjöl och socker. Täck botten av en pajform, 26 cm i diameter.
- Blanda alla ingredienser till smuldegen med fingrarna. Strö detta över blåbären tillsammans med vit choklad.
- Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Om chokladen blir för mörk, lägg på ett folieark. Servera varm, med glass eller vispad grädde.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-05-20
Denna är nu min standardefterätt vid bjudningar. Tycker att 1/2 tsk salt är helt ok. Ett folieark över pajen de första 20 minuterna gör att chokladen klarar sig utan brännas. 175 gr C tycker jag räcker.
2015-07-14
God paj men salt vilket var gott men ta lite mindre än 1/2 tsk salt. Vi la den vita chokladen under smulorna för att inte bränna den men då blandade den sig bara med blåbären och man kände inte av den så mycket. Nästa gång lägger jag den ovanpå och ett folieark ist!
2015-07-08
Pajen blev riktigt salt. Tips: uteslut det helt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Claes
2016-05-20
Denna är nu min standardefterätt vid bjudningar. Tycker att 1/2 tsk salt är helt ok. Ett folieark över pajen de första 20 minuterna gör att chokladen klarar sig utan brännas. 175 gr C tycker jag räcker.
Amanda
2015-07-14
God paj men salt vilket var gott men ta lite mindre än 1/2 tsk salt. Vi la den vita chokladen under smulorna för att inte bränna den men då blandade den sig bara med blåbären och man kände inte av den så mycket. Nästa gång lägger jag den ovanpå och ett folieark ist!
Jenny
2015-07-08
Pajen blev riktigt salt. Tips: uteslut det helt!