
Blåbärssemifreddo
Betyg (1-5):
Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
- 450 g frysta blåbär
- 3 ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 vaniljstång
- 1 dl yoghurt 10%
- 3 dl vispgrädde
- Till garnering
- 1 dl färska blåbär
- 50 g vit choklad
Gör så här
- Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
- Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
- Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
- Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.
Blåbärssemifreddo
Betyg (1-5):
Recept av Sophie Berlin och foto: Ulrika Pousette
Tillagningstid: 40 min + 3 tim i frys
8 portioner
Gör så här
- Lägg ut blåbären på ett fat att tina något. Separera äggulor och vitor. Vispa äggvitan till ett skum med elvisp. Häll i ½ dl socker och vispa till ett fast skum.
- Mixa äggulorna med resten av sockret och fröna ur vaniljstången med en mixerstav. Spara 1 dl av blåbären till garnering. Tillsätt resterande blåbär och yoghurten. Mixa slätt.
- Vispa grädden fluffig och vänd försiktigt ner den i blåbärssmeten med en slickepott. Vänd därefter varsamt ner skummet av äggvita och socker. Häll smeten i en form (ca 1 ½ liter). Låt stå i frysen minst 3 timmar.
- Toppa med de sparade blåbären, fyll ev på med färska bär, vid servering. Riv över chokladen. Semifreddon behöver ev tas ut ur frysen 10–20 min före servering om den blivit riktigt hård.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Orvar
2017-07-18
Orvar