Belgiska våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret.Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 50 g grovt riven blockchoklad
  • 3 msk smält smör eller margarin
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm:
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone

Belgiska våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Vaniljsöt färskostkräm med bär gör våfflan till en ännu godare upplevelse.

Tillagningstid: 35 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Mascarponekräm

  1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret.Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
  4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina Pilelöw

2012-03-22

Mycket aktuellt och lite annorlunda!

Liknande recept

Spara recept

Våfflor - grundrecept

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Våffelwrap

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med banoffee

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Våfflor med löjrom

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)