Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Mexikansk salsa
  • 125 g tärnad fryst avokado, tinad
  • 380 g svarta bönor, avsköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2021-04-27

Mycket mättande. Dom vuxna åt med salsa och barnen sylt, funkade väldigt bra båda två.

Mario

2020-02-03

Efter två dagar då jag bara ätit fil finner jag till slut lite tid att laga lite mat. Men ett fruktat knäckebröd med avokado hade varit att föredra. Torrt och matigt men inte på särskilt bra sätt.

Bovetevåfflor med mexikansk salsa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 ägg
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Mexikansk salsa
  • 125 g tärnad fryst avokado, tinad
  • 380 g svarta bönor, avsköljda, (på burk, bruttovikt)
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt

Bovetevåfflor med mexikansk salsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Matiga våfflor med bovetemjöl och ägg, som toppas med en smakrik salsa på svarta bönor, tomat, avokado och lime.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop mjölk, det smälta smöret, mjöl, ägg, bakpulver och salt till en slät smet. Vispa ner det iskalla vattnet. Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflorna tills fin färg. Servera våfflorna med salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2021-04-27

Mycket mättande. Dom vuxna åt med salsa och barnen sylt, funkade väldigt bra båda två.

Mario

2020-02-03

Efter två dagar då jag bara ätit fil finner jag till slut lite tid att laga lite mat. Men ett fruktat knäckebröd med avokado hade varit att föredra. Torrt och matigt men inte på särskilt bra sätt.