Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger
  • Tid 15 min + minst 1 timme i kyl
  • Svårighetsgrad Medel

Vit chokladmousse med passionsfrukt och maränger

3.81 (100 betyg)

Fluffig och god vit chokladmousse är en perfekt avslutnign på måltiden.

  • Tillagningstid 15 min + minst 1 timme i kyl
  • Ingredienser 5
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 4 passionsfrukter
  • 12 krossade maränger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa grädden. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller på låg effekt i mikron. Var försiktig, vit choklad tål inte hög temperatur.

  2. 2

    Rör ner choklad och yoghurt i grädden. Fördela moussen i fyra glas eller portionsskålar. Låt moussen stelna i kylskåp minst 1 timme.

  3. 3

    Dela passionsfrukterna, gröp ur kärnorna med en sked. Garnera moussen med frukt och marängkross vid servering.

Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    Godaste efterrätten!!!! Min absoluta favorit!

  • Bella

    Ska testa nu! Ska bli spännande!!

  • gunilla

    denna efterrätt har jag gjort många ggr enkel att göra har användt kesella hade en bekant här hon har serverat denna på ett äldreboende då den år glutenfri känner mig stolt.

  • Zana

    Serverade detta som avslutning på en grillfest. Då med färska skivade jordgubbar på! Extremt gott!

Visa fler