Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!