Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
  • Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
  • Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.
  2. Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mangobowl med kokos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)