Vit chokladkräm med äpplen och ingefära
  • Tid 30 min

Vit chokladkräm med äpplen och ingefära

3.52 (29 betyg)

I denna flotta dessert kombineras bitande fräsch ingefära med en mjölkvit krämig choklad. Fin avslutning på en god middag.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 2 urkärnade, finhackade äpplen
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk finhackad färsk mynta
  • 0.5 lime, rivet skal och pressad saft
Vit chokladkräm:
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g finhackad vit choklad
Garnering:
  • 1 msk färsk mynta, några blad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda äpple med ingefära, råsocker, mynta och lime. Värm crème fraichen. Smält chokladen under omrörning i crème fraichen. Ställ krämen att svalna i kylskåp, rör om då och då.

  2. 2

    Häll upp chokladkrämen i portionsglas och lägg på äppelblandningen. Garnera med ett myntablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar