Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt
  • Tid 15 min

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

2.9 (10 betyg)

En god och lättlagad efterrätt med smak av glögg, kanel och nötter.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl risgrynsgröt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl torkad frukt ex tranbär, aprikoser och fikon
  • 1 dl glögg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 kanelstång
Topping:
  • 1 dl hackade nötter
  • 1 tsk malen kanel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda gröt, yoghurt och vaniljsocker.

  2. 2

    Hacka de torkade frukterna och lägg dem med resten av ingredienserna till kompotten i en kastrull. Koka cirka 10 minuter och plocka ur kanelstången.

  3. 3

    Varva gröt och kompott i portionsglas, toppa med nötter och kanel.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar