Äppelsoppa med kanel

Äppelsoppa med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 äpplen
  • 7.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 kanelstång (efter smak)
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i tärningar. Koka upp vatten, juice och kanel. Lägg i äppelbitarna och koka dem mjuka.
  2. Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten. Tag kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Koka upp.
  3. Häll upp soppan och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Äppelsoppa med kanel
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3.5 äpplen
  • 7.5 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 kanelstång (efter smak)
  • 2 msk potatismjöl

Äppelsoppa med kanel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i tärningar. Koka upp vatten, juice och kanel. Lägg i äppelbitarna och koka dem mjuka.
  2. Rör ut potatismjölet i ett par matskedar kallt vatten. Tag kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Koka upp.
  3. Häll upp soppan och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!