
Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär
Krämiga små frestelser med syra från frukt och bär.
- 150 g smör
- 150 g vit choklad
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1.5 dl vetemjöl
- 70 g grovhackade valnötter
- Till formen:
- 1 msk smör
- 3 msk ströbröd
- Glasyr:
- 0.5 dl vispgrädde
- 100 g hackad vit choklad
- 0.5 citron, rivet skal
- 250 g färska hallon
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, valnötter och smörblandning och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar den ur ugnen. Låt kakan svalna.
Glasyr
- Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen i grädden så att det blir en tjock glasyr. Ju mindre grädde, desto tjockare glasyr. Ta glasyren från värmen och rör i citronskalet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär den i små bitar, cirka 4 x 4 centimeter. Ställ dem på ett fat och garnera med hallon.
Tips

Det går bra att dubbla receptet.
Liknande recept
Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär
Krämiga små frestelser med syra från frukt och bär.
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, valnötter och smörblandning och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad ugnsform, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten när du tar den ur ugnen. Låt kakan svalna.
Glasyr
- Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner chokladen i grädden så att det blir en tjock glasyr. Ju mindre grädde, desto tjockare glasyr. Ta glasyren från värmen och rör i citronskalet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och skär den i små bitar, cirka 4 x 4 centimeter. Ställ dem på ett fat och garnera med hallon.
Tips

Det går bra att dubbla receptet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-24
Hej Ida! Ugnen ska vara på 150 grader. Mvh Maja/redaktör
2020-07-23
Hur många grader ska ugnen vara på ?
2020-06-03
Hej Susanne! Brownien går bra att frysa. Så frys den separat och gör glasyren när du ska ta ut den :) /Maja (redaktör)
2020-05-25
Går det att frysa dessa i portionsbitar?
2014-04-06
Supergott, de fanns inte kvar länge efter de hade gjorts!
2012-03-27
Ugnsform, ca 20 x 20 cm
2012-03-26
vilken storlek på formen rund eller fyrkantig?
2012-03-16
Såå goda. Och snygga! Och då gillar jag inte ens vit choklad. Men hallonen är ett måste, det är den kombinationen som gör det.
2011-12-27
läckert
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-24
Hej Ida! Ugnen ska vara på 150 grader. Mvh Maja/redaktör
Ida
2020-07-23
Hur många grader ska ugnen vara på ?
2020-06-03
Hej Susanne! Brownien går bra att frysa. Så frys den separat och gör glasyren när du ska ta ut den :) /Maja (redaktör)
Susanne
2020-05-25
Går det att frysa dessa i portionsbitar?
Sara
2014-04-06
Supergott, de fanns inte kvar länge efter de hade gjorts!
2012-03-27
Ugnsform, ca 20 x 20 cm
Anette
2012-03-26
vilken storlek på formen rund eller fyrkantig?
Gerda
2012-03-16
Såå goda. Och snygga! Och då gillar jag inte ens vit choklad. Men hallonen är ett måste, det är den kombinationen som gör det.
hania
2011-12-27
läckert