Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner
  • 1 dl vildris eller rött ris
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, till garnering
  • Grön ärtröra
  • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
  4. Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.

Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-03-10

Mycket gott och inte alls torrt.

Rebecca

2019-01-28

Riktigt gott!

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl vildris eller rött ris
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, till garnering
  • Grön ärtröra
  • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
  4. Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.

Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2021-03-10

Mycket gott och inte alls torrt.

Rebecca

2019-01-28

Riktigt gott!