Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka
  • Tid 35 min + tid att koka riset

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

4 (2 betyg)

Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.

  • Tillagningstid 35 min + tid att koka riset
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl vildris eller rött ris
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, till garnering
Grön ärtröra
  • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.

  3. 3

    Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.

  4. 4

    Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Perfekt att göra på gårdagens ris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Riktigt gott!