Pasta med kantareller och brynt rucolasmör
  • Tid 35 min

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

3.92 (12 betyg)

Allvarligt! Det här är höstens bästa pasta. Basta!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 350 g spagetti
  • 1 gul lök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 400 g rensade trattkantareller
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola
  • grovriven parmesanost
Brynt rucolasmör:
  • 100 g smör
  • 70 g finhackad rucola
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till spaghettin på spisen.

  2. 2

    Fräs lök och vitlök i smöret tills de är mjuka. Skär kantarellerna i mindre bitar om de är väldigt stora. Vänd runt med löken men låt sedan steka på medelvärme utan att röra tills vätskan släppt och ångat bort. Höj värmen och stek lite till under omrörning. Smaka av med salt och peppar. (Lägg pastan i det kokande vattnet.)

  3. 3

    Brynt rucolasmör: Smält smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Lägg rucola och vitlök i en skål. Häll över det brynta smöret och pressa ner citronsaften.

  4. 4

    Vänd snabbt runt spaghettin med rucolasmöret och den stekta svampen. Smaka av med salt och peppar. Servera med grovriven parmesan och rucola.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    Fantastisk en favorit