Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

4.75 (4 betyg)

God höstig soppa på champinjoner serveras med en krispig pizza.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 4 dl vatten
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 100 g riven ost
  • 125 g broccoli, tunt skivade buketter
  • 1 tsk chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek svamp, lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, matlagningsvin och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 10 min. Mixa soppan slät och rör ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt.

Tortillapizza:

  1. 1

    Blanda crème fraiche med vitlök och bred ut på tortillabröden. Strö över riven ost och lägg på broccolin. Strö över chiliflakes, salta och peppra. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzorna har fått fin färg, ca 8 min.

  2. 2

    Servera soppan med pizzorna.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar