Gnocchi med svamp och blomkål

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Hemmagjord gnocchi med grönsaker och svamp, toppad med grana padano och salvia.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner
  • 1 tsk neutral olja
  • 250 g champinjoner, delade
  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk salvia, plockade blad
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron
  • Gnocchi
  • 400 g mjölig potatis
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner ägget. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
  2. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten med en skvätt olja. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt blomkål, vitlök, smör, salt och salvia. Stek någon minut till, rör om och häll i gnocchin i pannan. Rör ner osten, pressa över citronsaft och smaka ev av med mer salt.

Tips

Koka potatisen dagen innan så spar du tid.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gina

2021-05-18

Bland det godaste jag vet. Brukar använda köpt gnocchi och det funkar lika bra. Brukar också kantareller istället för champinjoner. Supergott!

Christopher

2018-07-08

Mycket gott! Gick bra med fast potatis också som revs på rivjärn i brist på press.

Yar

2018-03-07

Tyckte det blev jättegott! Körde med parmesan istället, och torkad oregano, timjan och rosmarin, blev riktigt bra! Ta gärna lite mindre citron tycker jag, så det inte tar över smaken från parmesanen

Gnocchi med svamp och blomkål
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 tsk neutral olja
  • 250 g champinjoner, delade
  • 400 g blomkål, i små buketter
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk salvia, plockade blad
  • 50 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron
  • Gnocchi
  • 400 g mjölig potatis
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(75)

Hemmagjord gnocchi med grönsaker och svamp, toppad med grana padano och salvia.

Tillagningstid: 60 min
4 portioner

Gör så här

  1. Gnocchi: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner ägget. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig.
  2. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad gaffel. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i kokande, saltat vatten med en skvätt olja. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek svampen tills den slutat släppa vätska. Tillsätt blomkål, vitlök, smör, salt och salvia. Stek någon minut till, rör om och häll i gnocchin i pannan. Rör ner osten, pressa över citronsaft och smaka ev av med mer salt.

Tips

Koka potatisen dagen innan så spar du tid.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gina

2021-05-18

Bland det godaste jag vet. Brukar använda köpt gnocchi och det funkar lika bra. Brukar också kantareller istället för champinjoner. Supergott!

Christopher

2018-07-08

Mycket gott! Gick bra med fast potatis också som revs på rivjärn i brist på press.

Yar

2018-03-07

Tyckte det blev jättegott! Körde med parmesan istället, och torkad oregano, timjan och rosmarin, blev riktigt bra! Ta gärna lite mindre citron tycker jag, så det inte tar över smaken från parmesanen