Älggryta med svamp och paprika
  • Tid 75 min

Älggryta med svamp och paprika

3.03 (61 betyg)

Ju längre tid grytan får koka dessto finare blir smakerna och desto mörare blir köttet. Ingen stress i köket!

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 2 skivade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 skivade morötter
  • 1 strimlad, röd paprika
  • 1 strimlad, grön paprika
  • 150 g delade kantareller eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 600 g grytbitar av älgkött (ca 3x3cm)
  • 2.5 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • 2 dl rött matlagningsvin eller vatten
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk persilja eller färsk timjan
Tillbehör:
  • 800 g potatis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, vitlök, morötter, paprika och kantareller i hälften av fettet i en stekgryta ca 5 minuter. Tag upp det på fat. Bryn köttet i samma gryta i resten av fettet. Tillsätt buljong, vin, kryddor och salt. Låt koka på svag värme under lock tills köttet nästan är mört, 30-45 minuter.

  2. 2

    Lägg i de frästa grönsakerna och koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av.

  3. 3

    Strö över färska örter och servera med potatis.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    Älskar den här! Lätt att göra och så himla god!

  • Jessica

    Älggryta