Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1 dl vildris eller rött ris
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, till garnering
  • Grön ärtröra
  • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
  4. Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.

Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-01-28

Riktigt gott!

Liknande recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(16)

Mattias vegetariska pasta

(11)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Grönsakslasagne

(22)

Grönsaksbolognese

(20)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(31)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1 dl vildris eller rött ris
  • 500 g brysselkål
  • 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • 250 g jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • färsk persilja, till garnering
  • Grön ärtröra
  • 500 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 100 g färsk spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini, gärna ljus
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt och svartpeppar

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
  3. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
  4. Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.

Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2019-01-28

Riktigt gott!

Liknande recept

Pasta med kantareller och brynt rucolasmör

(16)

Mattias vegetariska pasta

(11)

Spagetti med tomatsås och vitlöksfräst svamp

(32)

Grönsakslasagne

(22)

Grönsaksbolognese

(20)

Champinjonsoppa med broccolipizza bianco på tortillabröd

(31)

Älggryta med svamp och paprika

(64)

Spenatrisotto med ädelost och svamp

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies