
Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka
Betyg (1-5):
Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.
Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl vildris eller rött ris
- 500 g brysselkål
- 300 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
- 250 g jordärtskockor
- 3 msk olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- färsk persilja, till garnering
- Grön ärtröra
- 500 g frysta gröna ärtor, tinade
- 100 g färsk spenat
- 1 kruka färsk koriander
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk tahini, gärna ljus
- 1 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
- Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.
Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.
Liknande recept
Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka
Betyg (1-5):
Wok, en av världens snabbaste och kanske smidigaste rätter. Recept av Therese Elgquist.
Tillagningstid: 35 min + tid att koka riset
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Mixa ingredienserna till ärtröran. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort rotbiten på brysselkålen och dela dem som är stora. Halvera även de svampar som är stora. Skala ev jordärtskockorna och skär dem i tunna skivor, gärna med mandolin.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna och woka brysselkålen ca 5 min. Tillsätt svamp och jordärtskocka och woka under omrörning tills allt har fin färg, ca 5 min till.
- Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar. Servera med ärtröran. Garnera med persilja.
Tips

Perfekt att göra på gårdagens ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Rebecca
2019-01-28
Riktigt gott!