Vinbärs- och rödlökssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Denna sill smakar som klassisk löksill men blir ännu godare med vinbären. Passar perfekt på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 rödlök
  • 5 svartvinbärsblad eller 1 kvist timjan + en bit citronskal
  • Lag
  • 0.5 dl vinbärsgelé
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna och värm tills sockret smält.
  2. Ta från värmen, lägg i svartvinbärsblad eller citron och timjan. Låt lagen kallna. Skär sillfiléerna i bitar. Strimla rödlöken tunt.
  3. Varva sill, lök och lag i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar men gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingonsill

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 rödlök
  • 5 svartvinbärsblad eller 1 kvist timjan + en bit citronskal
  • Lag
  • 0.5 dl vinbärsgelé
  • 2.5 dl vatten
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 6 kryddpepparkorn, krossade
  • 2 lagerblad

Vinbärs- och rödlökssill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Denna sill smakar som klassisk löksill men blir ännu godare med vinbären. Passar perfekt på midsommarbuffén. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 15 min + tid att marinera
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gelén i lite av vattnet i en kastrull, tills den löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna och värm tills sockret smält.
  2. Ta från värmen, lägg i svartvinbärsblad eller citron och timjan. Låt lagen kallna. Skär sillfiléerna i bitar. Strimla rödlöken tunt.
  3. Varva sill, lök och lag i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar men gärna över natten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lingonsill

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)