Klar lingonsill med rödlök och äpple

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Klar lingonsill med rödlök och äpple
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 0.75 dl ättiksprit (12 %)
  • 10 kryddpepparkorn lätt krossade
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 liten morot, tunt skivad
  • 1 liten rödlök, klyftad
  • 0.5 litet rött äpple, tärnat
  • 1 dl purjolök, skivad
  • 1 dl lingon
  • 0.5 tsk salt

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

God och frisk smak av lingon, rödlök och äpple. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén smith

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar, kryddnejlikor, lagerblad och salt tills sockret lösts upp. Låt lagen svalna.
  2. Skär sillen i 1 ½ cm breda bitar, varva med morot, lök, äpple, purjolök och lingon i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt och dra över natten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!