
Calamari med panko
Betyg (1-5):
Pankopanerade bläckfiskringar, calamares, med aioli och citron – en riktig hit!
Tillagningstid: 20 min
4 förrättsportioner
- 400 g frysta bläckfiskringar (tinade)
- 2 ägg
- 3 dl panko ströbröd
- 1 dl neutral olja, till stekning
- 1 tsk salt
- Till servering
- aioli
- citron
Gör så här
- Låt bläckfiskringarna rinna av på hushållspapper. Doppa dem i lättvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek ringarna gyllene på båda sidor. Servera med aioli och citron.
Calamari med panko
Betyg (1-5):
Pankopanerade bläckfiskringar, calamares, med aioli och citron – en riktig hit!
Tillagningstid: 20 min
4 förrättsportioner
Gör så här
- Låt bläckfiskringarna rinna av på hushållspapper. Doppa dem i lättvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek ringarna gyllene på båda sidor. Servera med aioli och citron.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!