Laxbakelse
  • Tid 15 min

Laxbakelse

2.97 (62 betyg)

Läcker, somrig havsbakelse, att pryda midsommarbordet eller förrättstallriken med!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

8 st
  • 12 ljusa brödskivor, t ex formfranska
  • 2 dl skagenröra eller liknande röra
  • 0.5 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 4 msk hackad dill
Till garnering:
  • 100 g skivad gravad eller kallrökt lax
  • 1 msk dill, i knippor
  • 1 lime eller hälften citron, rivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ta ut 12 stora rundlar av brödet med t ex ett glas. Bred ut 2/3 av röran på 8 stora rundlar. Lägg ihop dem 2 och 2 och täck med resten av rundlarna. Tryck försiktigt till så att de fäster ihop.

  2. 2

    Bred crème fraiche eller gräddfil runt kanten på bakelserna. Tryck fast dill så att kanten blir grön. Fördela resten av röran ovanpå bakelserna och garnera med lax, citrusskal och dill.

Servering

Servera som entré- eller bufférätt.
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lise

    Hur kan det bli 8 st? Får inte ihop det riktigt..

  • Ann-Christin

    Denna laxbakelse har jag gjort flera gånger och lika omtyckt varje gång.

  • bosse

    smarriga!

  • bosse

    super! jag fixade dem dagen innan, lite saftigare då!