Löjromschips

Löjromschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Perfekt tilltugg till drinken, lövtunna chips med löjrom och crème fraiche. Recept av Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 lättsaltade potatischips
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • färsk dill

Gör så här

  1. Lägg chipsen på ett fat. Toppa varje chips med crème fraiche, lök och löjrom. Garnera med dill och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-04-03

Vi brukar lägga en klick smetana el creme Fr., lite rödlök, rom och några chips i små skålar. Så får varje person ett eget fat att dippa i. Fylla på chips när de man fått tar slut. Väldigt smidigt. Tar så himla lång tid att lägga upp alla grejerna på varje chips o har du inte större variant på chipsen blir det extremt pilligt. Med egen skål kan man själv bestämma hur mkt man vill ha på varje chips. Väldigt uppskattat tilltugg/förrätt :-)

Lillemor

2020-01-02

Alltid gott med löjrom + creme fraiche o lök. Men; det funkar inte med Änglamarks rotfruktschips, de består av små strimlor av chips! Köpte för säkerhets skull en påse Änglamark vanliga chips som var en aning större men även de alldeles för små för att använda som ovanstående tilltugg. Gör om! Det finns stora rotfrukter även om de är ekologiska.

Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)
Löjromschips
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 20 lättsaltade potatischips
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 50 g löjrom eller annan rom
  • färsk dill

Löjromschips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Perfekt tilltugg till drinken, lövtunna chips med löjrom och crème fraiche. Recept av Jessica Frej och Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tillagningstid: 5 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg chipsen på ett fat. Toppa varje chips med crème fraiche, lök och löjrom. Garnera med dill och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2021-04-03

Vi brukar lägga en klick smetana el creme Fr., lite rödlök, rom och några chips i små skålar. Så får varje person ett eget fat att dippa i. Fylla på chips när de man fått tar slut. Väldigt smidigt. Tar så himla lång tid att lägga upp alla grejerna på varje chips o har du inte större variant på chipsen blir det extremt pilligt. Med egen skål kan man själv bestämma hur mkt man vill ha på varje chips. Väldigt uppskattat tilltugg/förrätt :-)

Lillemor

2020-01-02

Alltid gott med löjrom + creme fraiche o lök. Men; det funkar inte med Änglamarks rotfruktschips, de består av små strimlor av chips! Köpte för säkerhets skull en påse Änglamark vanliga chips som var en aning större men även de alldeles för små för att använda som ovanstående tilltugg. Gör om! Det finns stora rotfrukter även om de är ekologiska.

Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ägghalvor med kaviar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Chili- och limesill i nubbeglas

Betyg
Betyg
(0)