Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • salt
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bruschetta med rökt lax och pepparrot
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 6 skivor lantbröd
  • 1 dl olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Pepparrotscrème:
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk socker
  • peppar
  • 6 skivor rökt lax
  • salt
  • Garnering:
  • 1 msk grovriven pepparrot
  • 1 msk klippt gräslök

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bruschetta med svenska smaker. Pepparroten och laxen tröttnar aldrig på varandra.

Tillagningstid: 10 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en bakplåt och pensla med oljan blandad med vitlöken. Blanda alla ingredienser till pepparrotscrèmen. Grilla bröden några minuter, passa noga, de kan snabbt bli brända.
  2. Fördela pepparrotscrèmen på brödskivorna när de svalnat. Lägg på en skiva lax och strö över pepparrot och gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!