Laxsashimi

Laxsashimi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • 0.5 dl grovt salt
  • Topping:
  • 0.5 dl Kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(238)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(7)
Laxsashimi
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
  • 0.5 dl grovt salt
  • Topping:
  • 0.5 dl Kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal

Laxsashimi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(238)
Spara recept

Laxmousse på sked

Betyg
Betyg
(7)