
Laxsashimi
Betyg (1-5):
Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.
Tillagningstid: 45 min
8 portioner
- 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
- 0.5 dl socker
- 0.5 gurka
- 0.5 dl grovt salt
- Topping:
- 0.5 dl Kesella, 10 %
- 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
- 50 g laxrom eller annan storkornig rom
- 1 lime, rivet skal
Gör så här
- Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.
Topping
- Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.
Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.
Laxsashimi
Betyg (1-5):
Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.
Tillagningstid: 45 min
8 portioner
Gör så här
- Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.
Topping
- Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.
Tips

Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!