Laxsashimi
  • Tid 45 min

Laxsashimi

5 (1 betyg)

Mild lax med het wasabi på en krispig gurkskiva blir ett gott och lite annorlunda tillbehör.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 portioner
  • 400 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 0.5 dl grovt salt
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 gurka
Topping:
  • 0.5 dl kesella, 10 %
  • 0.5 tsk riven wasabi eller wasabi på tub
  • 50 g laxrom eller annan storkornig rom
  • 1 lime, rivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort eventuellt skinn och ta bort ben från laxen. Skär den i bitar, cirka 3 x 4 centimeter och lägg dem i en skål. Blanda salt och socker med laxen. Låt vila i kylen cirka en halvtimme. Skär gurkan 5 mm tjocka skivor. Lägg på en laxbit och skär bort gurkan utanför laxkanten.

Topping

  1. 1

    Blanda kesella och wasabi och bred ett tunt lager på laxen. Klicka på lite rom och avsluta med rivet limeskal.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Istället för wasabi kan man använda riven pepparrot eller pepparrot på tub. Ger en något mildare smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar