Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs
  • Tid 5 min + 2 dygn i kyl

Havtornsgravad lax med ättiksmajonnäs

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 5 min + 2 dygn i kyl
  • Ingredienser 10

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 600 g laxsida med skinn
  • 3 msk strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 2 dl havtorn
Ättiksmajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 tsk svensk senap
  • 2 dl neutral olja
  • salt
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda socker och salt. Gnid in laxen med blandningen och lägg i en form. Täck laxen med tinade havtorn. Tryck till lite så att bären spricker och täck formen ordentligt med plast. Låt stå i kylen ca 2 dygn. Vänd runt laxen någon gång per dag. Torka bort rester av marinaden vid servering och skär laxen i tunna sneda skivor.

  2. 2

    Vispa äggulor med socker, ättika och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och ev rivet apelsinskal. Servera såsen till laxen.

Servering

Garnera gärna med havtorn, apelsinskal och stjärnanis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt havtorn mot riven försk rödbeta för att få en rosa fin kant på laxen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar