Gravad lax med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gravad lax som får fin färg och smak av tränbär, eller lingon om man hellre vill. Perfekt till påsk, midsommar eller jul!

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täckerhela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär itunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g laxfilé, ryggmittbit, Gärna salmalax
  • 2 dl frysta tranbär eller lingon
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl salt
  • Till servering
  • 1 syrligt äpple, skalat och fintärnat
  • 0.5 dl frysta tranbär
  • dill
  • gravlaxsås

Gravad lax med tranbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Gravad lax som får fin färg och smak av tränbär, eller lingon om man hellre vill. Perfekt till påsk, midsommar eller jul!

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa tranbär, socker och salt till en puré. Lägg laxen i en mindre form eller plastpåse och häll purén över laxen så den täckerhela biten. Låt stå i kylen 2 dygn.
  2. Vänd runt påsen några gånger under tiden. Skrapa bort purén från laxen och skär itunna skivor. Lägg skivorna på ett fat och garnera med äpple, tranbär och dill. Servera med gravlaxsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)