Julsill med lingon

Julsill med lingon

0 (0 betyg)

Servera sillen som förrätt eller på buffé. Vackert kryddad sill med god smak.

  • Ingredienser 7

Tillagningstid: 1 dygn 10 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g inläggningssill urvattnad
  • 1.5 dl vatten
  • 5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 dl socker eller råsocker
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1 skivad röd lök
  • 1 dl lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj sillen, skär den i bitar och låt den rinna av. Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Koka tills sockret smält och låt lagen kallna.

  2. 2

    Varva sill, pepparkorn, lök och lingon i en burk och häll över lagen. Låt stå övertäckt i kylen ca 1 dygn före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar