Lingonsill

Lingonsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

En god sill med vackert röd färg att pryda julbordet med.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 8 krossade svartpepparkorn
  • 1 dl råströsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Blanda vinäger, peppar, socker och vatten i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Skala och skiva löken tunt. Lägg lök och lingon i vinägerblandningen och låt svalna.
  2. Häll över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lingonsill
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g inlagd sill
  • Sås:
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 8 krossade svartpepparkorn
  • 1 dl råströsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 1 dl rårörda lingon

Lingonsill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

En god sill med vackert röd färg att pryda julbordet med.

Tillagningstid: 8 timmar
4 portioner

Gör så här

  1. Häll bort lagen från den inlagda sillen. Blanda vinäger, peppar, socker och vatten i en kastrull. Koka tills sockret löst sig. Skala och skiva löken tunt. Lägg lök och lingon i vinägerblandningen och låt svalna.
  2. Häll över sillen. Låt dra i en övertäckt skål eller en burk med lock 6-8 timmar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!